NEI / Neuro Emotionele Integratie

NEI of Neuro Emotionele Integratie is een methode die ontwikkeld is door Roy Martina, arts voor Integrale Geneeswijzen.
Ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn wordt geprogrammeerd door onze ervaringen, zoals bij een computer. Veel van onze programmaís komen van vroeger toen we nog kind waren. Hoe we werden opgevangen als baby, als kind enz. Vaak kan zelfs de periode van voor onze geboorte van invloed zijn. Deze informatie lijkt op emotionele virussen.
Vaktechnisch worden ze Psycho Energetisch Geheugen (PEGís) genoemd.
Het Psycho Energetisch Geheugen is een geest/lichaamspatroon waarbij een trauma, incident of negatieve ervaring opgeslagen wordt in de cellen of organen van het lichaam. Dit heeft te maken met onze lichamelijke ontvankelijkheid op dat moment en ook met het feit of de emotie in ťťn hersenhelft wordt geregistreerd of in beide. Om een emotie normaal te kunnen verwerken moet het door beide hersenhelften worden geregistreerd.

PEGís kun je hebben zonder dit te weten!

Bijvoorbeeld: een cliŽnt die als jong kind van een tafel is gevallen kan daardoor hoogtevrees hebben. Een kind, geboren met de navelstreng om de hals, kan daardoor fobieŽn of astma ontwikkelen, enz.

We brengen dan de cliŽnt door middel van vragen aan het onderbewustzijn terug naar het originele incident; naar de eerste keer dat dit plaatsvond.
Hierdoor wordt het hersendeel ingeschakeld waarin dit incident geregistreerd werd. Terwijl de cliŽnt hierop gefixeerd blijft, gebruikt de NEI therapeut een eenvoudige techniek om linker- en rechterhersenhelft te integreren.
Hierdoor kan de blokkerende emotie onmiddellijk vrijkomen en worden losgelaten.

De behandeling wordt meestal als plezierig ervaren. Neuro Emotionele Integratie - spiertest Er wordt getest met de spiertest of iemand congruent is met wat hij/zij zegt te willen. Congruentie is een doel of een gedachte te hebben waar we 100% achter staan.
Verstand en gevoel, bewuste en onbewuste, staan op ťťn lijn. Dat wil zeggen wat we willen, willen we niet alleen met ons verstand maar ook met ons gevoel.
Bijvoorbeeld: Iemand zegt: ďIk wil weer helemaal gezond zijnĒ.
Dat zegt hij met zijn verstand en wat blijkt nu; hij saboteert zichzelf. Een deel van het onbewuste wil dat niet!
Daardoor is hij niet congruent en wanneer de NEI-therapeut test, wordt de spier zwak in plaats van sterk. Door vervolgens de reflexpunten van de organen af te tasten vindt de NEI-therapeut de emotie die daarbij hoort.

Hij/zij kan daardoor specifieke vragen stellen om terug te gaan naar het allereerste begin van het ontstaan van die emotie. Dat is een spannende ontdekkingsreis en leidt tot bewustwording van het feit waarom we onszelf saboteren. Soms gaat het terug tot in de buik van de moeder en worden bepaalde emoties reeds opgepikt op de eerste dag van ons bestaan.
Het onderbewuste slaat alles op vanaf de eerste dag in moeders buik (conceptie).

Pijnlijke ervaringen/gebeurtenissen kunnen een bedreiging zijn voor ons verdere leven.

Pijnen zoals bijvoorbeeld:

Zie ook NEI - Allergieen.

Sabaaydi Massage Sabaaydi Massage Plus Sabaaydi Massage Totaal Sabaaydi Kinder Kruidenstempel Massage
Producten TC Energydesign Ontzuren en Ontgiften Bioresonantie Therapie Chakra Voetmassage NEI® NEI® Allergieen Bach Bloesem Remedies Reiki